Kesärenkaat

Myymme kesärenkaita kaikkiin henkilöautoihin, maastureihin ja pakettiautoihin. Tässä esimerkkejä valikoimassamme olevista tuotemerkeistä:

 • Perinteiset premium-merkit Goodyear, Continental, Nokian, Pirelli, Michelin, Bridgestone sekä Dunlop
 • Perinteisten merkkien modernit haastajat Hankook, Falken, Nexen sekä Kumho
 • Tunnettujen premium-rengasvalmistajien kakkosmerkit Sava, Formula, Kormoran, Tigar sekä Barum
 • Aasialaiset budjettirenkaat Roadhog, APlus, Hifly, Double Coin, Sailun, Antares sekä Triangle

Kesärenkaiden kunnon arviointi

Uusien kesärenkaiden hankinta tulee ajankohtaiseksi, kun renkaiden urasyvyys on neljä millimetriä tai sen alle. Legendaarinen kahden euron mittauskikka toimii seuraavasti: aseta kahden euron kolikko kesärenkaan uraan. Jos hopeanvärinen reunus ei mahdu piiloutumaan uraan, on aika lähteä rengaskaupoille. Tarkista myös ovatko renkaasi kuluneet tasaisesti. Mikäli pääurissa on vielä pintaa, mutta sisä- tai ulkoreunat ovat sileät, on renkaat uusittava mahdollisimman pian. Mikäli olet epävarma renkaidesi kunnosta, tule käymään. Tarkastamme renkaidesi kunnon veloituksetta.

Kesärenkaiden valinta

Henkilöautojen kesärenkaiden mallit voidaan jakaa karkeasti neljään eri luokkaan:

 • Eko-luokka: Nämä renkaat on tarkoitettu pääosin pieniin autoihin, joilla ajetaan kaupungissa. Renkaat on usein suunniteltu ympäristöystävällisyyttä silmällä pitäen. Esimerkkejä tämän luokan renkaista ovat Goodyear EfficientGrip Compact 2, Continental EcoContact 6 sekä Hankook Kinergy Eco 2.
 • Perhe-luokka: Nämä renkaat on suunniteltu tavallisiin perheautoihin käytettäväksi sekä maantiellä että kaupungissa. Suunnittelu on tehty turvallisuuden ja ajomukavuuden ehdoilla. Esimerkkejä tämän luokan renkaista ovat Goodyear EfficientGrip Performance 2, Continental PremiumContact 7 sekä Hankook Ventus Prime 4.
 • Sport-luokka: Nämä renkaat sopivat parhaiten urheilulliseen ajoon. Ne tarjoavat täsmällisen ohjausvasteen ja parhaan mahdollisen pidon. Esimerkkejä tämän luokan renkaista ovat Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Continental SportContact 7 sekä Hankook Ventus S1 evo3.
 • SUV-luokka: Nämä renkaat on suunniteltu toimimaan parhaiten katumaasturin alla ottaen huomioon auton massan, korkeuden ja painopisteen. Esimerkkejä tämän luokan renkaista ovat Goodyear EfficientGrip 2 SUV, Nokian Hakka Blue 3 SUV sekä Hankook Dynapro HP2.

EU-rengasmerkintäarvot

Kesärenkaiden valintaa helpottamaan on tehty EU-rengasmerkintäarvot. Tämä tarkoittaa, että jokaisessa kesärenkaassa on etiketti, josta selviää kolme asiaa:

 • Vierintävastus, kansankielellä polttoainetaloudellisuus, määritellään asteikolla A-E. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että peräkkäisten kirjaimien ero ajossa on 0,1 litraa sadalla kilometrillä. Rengassarjan käyttöiän aikana polttoainetaloudellisuudeltaan parhaan ja huonoimman renkaan kustannusero mittarikentällä voi siis olla huomattava. Mikäli arvostat pientä polttoaineenkulutusta, kannattaa ehdottomasti valita matalan vierintävastuksen renkaat.
 • Märkäpitoluokka kuvaa renkaan jarrutusmatkaa märällä asfaltilla, A-luokan renkaan pysähtyessä kaikkein lyhyimmällä matkalla. A-luokan renkaiden valitseminen E-luokan renkaiden sijaan tarkoittaa 30% lyhyempää jarrutusmatkaa märällä asfaltilla - eli pysähtymistä jopa 18 metriä aikaisemmin.
 • Ohiajomelua kuvataan sekä desibelilukemalla että meluluokalla A-C. Ohiajomelu ja auton sisälle kantautuva melu kulkevat lähtökohtaisesti käsi kädessä. Mikäli haluat hiljaiset renkaat, valintasi on rengas, jonka ohiajomelu on alle 70 desibeliä.

EU-rengasmerkintäarvot vaihtelevat eri rengaskokojen välillä, joten vertailua on mielekästä tehdä vain keskenään samankokoisten renkaiden välillä.

Valikoimaamme kuuluvat myös edulliset budjettirenkaat. Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme markkinoilta hyvän hinta-laatusuhteen halpisrenkaita. Olemme myyneet tuhansia edullisia renkaita, joilla asiakkaamme ovat ajaneet miljoonia huolettomia kilometrejä.

Ns. halpisrenkaat eivät ole rengastestien voittajia, mutta kuten moni on huomannut, kyllä niilläkin pärjää. Vastoin yleistä käsitystä, budjettirenkaat eivät välttämättä kulu yhtään nopeammin kuin merkkirenkaat. Edullisilla renkaillakin voi päästä hyvään kilometritulokseen, kunhan muistaa ajaa rauhallisesti.

Halusitpa sitten mahdollisimman turvalliset, sporttiset, kestävät, polttoainetaloudelliset tai hiljaiset renkaat, meidän avustuksellamme voit tehdä juuri oikean rengasvalinnan autoosi. Soita tai tule käymään - laitetaan rengasasiasi kuntoon!