Talvirenkaat

Talvirengasvalikoimamme on todella laaja. Premium-renkaista valikoimassamme on muun muassa Goodyear, Hankook, Continental ja Nokian renkaat. Keskihintaisista tuotteista myymme esimerkiksi Falkenia, Nexeniä sekä Savaa. Meiltä voit ostaa myös erittäin edullisia kiinalaisia renkaita, kuten Sailun ja Antares.

Talvirenkaiden kunnon arviointi

Talven lähestyessä monia autoilijoita mietityttää talvirenkaiden kunto. Ajaako näillä vielä yhden talven? Talvirenkaiden kunto kannattaa tarkistaa huolellisesti. Kokemus on osoittanut, että täällä Etelä-Suomessa talvi usein yllättää autoilijat.

Sekä nasta- että kitkarenkaisiin pätee sama sääntö: kun urasyvyyttä on jäljellä 5 millimetriä, rengas on käyttöikänsä loppupäässä. Mikäli nastarenkaistasi on irronnut nastoja, ne ovat poikki tai ne heiluvat, nastarenkaiden pito on huonontunut merkittävästi ja ne on syytä uusia. Kitkarenkaan kovempi kumiseos tulee vastaan noin viiden millimetrin kohdalla, jolloin renkaiden pito on todella vaatimaton.

Renkaisiin on merkitty niiden valmistusajankohta. Yli kymmenen vuotta vanhoissa renkaissa kumiseos on niin kovettunut, että renkaat on syytä vaihtaa uusiin. Mikäli olet epävarma renkaidesi kunnosta, tule käymään. Tarkistamme renkaiden kunnon veloituksetta.

Nastat vai kitkat?

Meiltä kysytään usein tulisiko valita nasta- vai kitkarenkaat. Yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen on mahdoton antaa. Tässä kuitenkin muutama ohjenuora valinnan helpottamiseksi.

  • Kitkarenkaiden hyviksi puoliksi voidaan lukea alhainen rengasmelu, parempi ajettavuus sulalla tiellä, polttoainetaloudellisuus, ympäristöystävällisyys sekä suurempi joustavuus renkaiden vaihtoajankohdan suhteen. Asiakkaamme, jotka eivät ole aikaisemmin ajaneet moderneilla kitkarenkailla, yllättyvät positiivisesti uusien kitkarenkaidensa pito-ominaisuuksista lähes poikkeuksetta.
  • Nastarenkaiden hyviksi puoliksi voidaan lukea pito-ominaisuudet sekä kulutuskestävyys. Mikäli arvostat pitoa yli kaiken, olet valmis asioimaan rengasliikkeissä vuoden ruuhkaisimpina aikoina eikä nastojen ropina häiritse, valintasi on nastarenkaat. Nastarenkaiden kohdalla on hyvä muistaa sisäänajo: ensimmäiset 500 kilometriä tulee ajaa rauhallisesti, jotta nastat asettuvat hyvin paikoilleen.

Rengastyypin valinnassa kannattaa ottaa myös huomioon auton vetotapa, kuljettajan talviajokokemus sekä ajotapa. Veli Nopean henkilökunta auttaa mielellään tämän päätöksen tekemisessä. Me emme kuulu nasta- tai kitkapuolueseen, olemme poliittisesti sitoutumaton rengasliike!

Talvirenkailla ajaminen kesällä

Talvirenkaita tulee käyttää vain ja ainoastaan talvella. Myymämme talvirenkaat on suunniteltu pohjoismaisiin talviolosuhteisiin eikä niitä pidä käyttää lainkaan kesällä. Nastarenkailla ajaminen kesäaikaan on laitonta. Nastattomilla talvirenkailla ajaminen kesällä pidentää jarrutusmatkoja, kasvattaa vesiliirtoon joutumisen riskiä ja on laillisuudestaan huolimatta kaikilla mittareilla mitattuna äärimmäisen huono idea. Emme suosittele missään tapauksessa ajamaan talvirenkailla kesällä.

Soita tai tule käymään - laitetaan rengasasiasi kuntoon!