Nokian Hakkapeliitta 9 tulossa syksyn talvirengassesonkiin

08.07.2017

Moninkertaisen testimenestyjän Nokian Hakkapeliitta 8:n seuraaja Hakkapeliitta 9 kulkee edeltäjänsä viitoittamalla tiellä. Neljän vuoden kehitystyö tuo markkinoille Nokian renkaiden uuden lippulaivatuotteen.

Uudessa Hakkapeliitta 9:ssä on kaksi erilaista nastaa: toinen on räätälöity nimenomaan renkaan kulutuspinnan keskialueelle ja toinen renkaan olkapääalueelle. Kaksi erilaista nastaa tarjoavat sekä hyvän pitkittäispidon että sivuttaispidon. Nastakonsepti on kehitetty myös ympäristöä silmällä pitäen: ne vähentävät tien kulumista ja pitävät äänitason autoilijalle miellyttävällä tasolla. Nastojen sijoittelu on tietokoneoptimoitu ja räätälöity kokokohtaisesti. Esimerkiksi koossa 205/55R16 on tässä talvirenkaassa yhtä paljon nastoja kuin edeltäjässäänkin.

Hakkapeliitta 9:n kulutuspintaseos on pääosin sekoitus silicaa, luonnonkumia, rypsiöljyä ja uutta Green Elasto Proof –biomateriaalia. Näiden materiaalien yhdistelmä takaa turvallisen ja alhaisissakin lämpötiloissa elastisen renkaan. Rypsiöljy seoksessa parantaa kulutuspintaseoksen repimislujuutta. Myös Hakkapeliitta 9:ssä on uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator), jonka avulla on helppo seurata kuinka paljon renkaissa on kulutuspintaa jäljellä. Kun lumikidetunnus 4 millimetrissä on kulunut pois, suositellaan renkaiden vaihtamista uusiin.

Uusia Nokian Hakkapeliitta 9 talvirenkaita saa luonnollisesti myös Veli Nopealta.