Rengasratsiat tulevat

01.09.2021

Rengasratsiat järjestetään tänä vuonna 13.-17.9. Kyseessä on Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhdessä järjestämä liikenneturvallisuuskampanja, jonka tarkoituksena on kiinnittää autoilijoiden huomio renkaiden kuntoon.

Syksyn sateilla renkaiden riittävä urasyvyys on ehdottoman tärkeää. Hyvä kikka urasyvyyden tarkastamiseen on kahden euron kolikko: jos hopeanvärinen reunus ei mahdu piiloutumaan uraan, on viimeistään lähdettävä rengaskaupoille. Lain sallima pienin urasyvyys kesärenkaissa on 1,6 mm, mutta suositeltu turvallinen urasyvyys on minimissään 4 mm. Huonokuntoisilla renkailla vesiliirron vaara kasvaa ja jarrutusmatkat pitenevät merkittävästi. Urasyvyyden lisäksi renkaista on hyvä tarkistaa niiden ikä ja se, että ne kuluvat tasaisesti: iäkkäillä ja epätasaisesti kuluneilla renkailla turvallisuusriskit kasvavat.

Tutkimusten mukaan suuri osa autoilijoista ei tiedä kuinka hyvä- tai huonokuntoisilla renkailla he ajavat. Näin ollen oikealle ja ymmärrettävälle rengastiedolle on tarvetta. Joka vuosi jollakin tavalla puutteelliset renkaat ovat olleet osallisena joka seitsemännessä kuolonkolarissa. Puutteita ovat esimerkiksi huonokuntoiset renkaat tai sopimaton rengastus.

Myös renkaiden ilmanpaineiden tarkastaminen säännöllisesti on tärkeää. Liian pieni paine aiheuttaa renkaiden ennenaikaista kulumista, nostaa polttoaineen kulutusta ja kasvattaa ympäristökuormitusta sekä lisää onnettomuusriskiä. Käytännön työssä olemme havainneet, että moni ajaa liian alhaisilla rengaspaineilla.

Jos olet epävarma renkaidesi kunnosta, tule käymään. Tarkastamme renkaidesi kunnon ja ilmanpaineet veloituksetta.